fbpx

Babeczki kokosowe – szybkie i smaczne.

Babeczki kokosowe – jeden z moim ulubionych wypieków. Są łatwe i szybkie w zrobieniu, ale przede wszystkim przepyszne.

Składniki:

  • 400  ml mleka
  • 6 łyżek miodu
  • 300 g wiórków kokosowych
  • 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 duże jajka (roztrzepane)

Przygotowanie:

Nagrzejcie piekarnik do 180 stopni.

Formę do muffinów wyłóżcie papierowymi papilotkami.

Mleko należy podgrzać z miodem.

Wiórki kokosowe, mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia wymieszajcie razem, po czym dodajcie ciepłe mleko, a na koniec roztrzepane jajka. Mieszajcie dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji.

Napełnijcie ciastem papilotki i tak przygotowaną formę włóżcie do nagrzanego piekarnika.

Czas pieczenia około 25-30 minut – na bardzo złoty kolor. Wierzch babeczek w niektórych miejscach może się mocno przyrumienić, co jest zjawiskiem normalnym i trudnym do uniknięcia, w niczym jednak niepsującym smaku.

Podziel się swoim zdaniem i zostaw komentarz.

Agnieszka Skoczylas

Agnieszka Skoczylas - psycholog dziecięcy i mama 3Panien. Propagatorka rodzicielstwa bliskości, chustonoszenia, karmienia piersią i zdrowego stylu życia. Instruktorka masażu Shantala. Doula. Blogerka. Udziela rodzicom konsultacji w duchu Porozumienia bez Przemocy (NVC). Prowadzi poradnię opiekuńczo-wychowawczą. W ciągłym biegu i niedospaniu z głową pełną pomysłów.

You May Also Like

3 thoughts on “Babeczki kokosowe – szybkie i smaczne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Na tej stronie są ciasteczka!
Więcej...