Babeczki kokosowe – S&S – szybko i smacznie.

Babeczki kokosowe to jeden z naszych ulubionych wypieków. Są łatwe i szybkie w zrobieniu, no i przede wszystkim przepyszne. O ile słodycze mogą być zdrowe, to te ciastka właśnie do nich należą ;-)

 

Składniki:

  • 400  ml mleka
  • 6 łyżek miodu
  • 300 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki cukru
  • 2/3 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 duże jajka (roztrzepane)

 

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotowuj formę do muffinów i wyłóż ją papierowymi papilotkami.

Podgrzej mleko z miodem.

Wiórki kokosowe, mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia wymieszaj razem, po czym dodaj ciepłe mleko, a na koniec roztrzepane jajka. Mieszaj dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji.

Napełnij ciastem papilotki i włóż formę do nagrzanego piekarnika. Piecz około 25-30 minut na bardzo złoty kolor :) Wierzch w niektórych miejscach może się mocno przypiec – jest to zjawisko normalne i trudne do uniknięcia, w niczym jednak niepsujące smaku ciastek :)

zdjęcie 2(1)

zdjęcie 3

zdjęcie 1

 

Podziel się swoim zdaniem zostawiając komentarz poniżej.

Agnieszka Skoczylas

Agnieszka Skoczylas - psycholog dziecięcy i mama trzech Panien. Propagatorka rodzicielstwa bliskości, chustonoszenia, karmienia piersią i zdrowego stylu życia. Instruktorka masażu Shantala. Doula. Prowadzi poradnię opiekuńczo-wychowawczą. Udziela rodzicom indywidualnych konsultacji w sytuacji pojawienia się wątpliwości opiekuńczo-wychowawczych. W ciągłym biegu i niedospaniu z głową pełną pomysłów.

You May Also Like

Na tej stronie są ciasteczka!
Więcej...